Professionele website laat jouw onderneming groeien

In dit blog schrijven we over waarom een professionele website jouw onderneming laat groeien en waarom dit zo belangrijk is. 

Ashwina.nl

Online zichtbaar zijn

Ben je net gestart met je onderneming of ben je al jaren aan het twijfelen om je online bereik te vergroten én vraag je je wel eens af wat een professionele website voor meerwaarde heeft? In dit moderne en online tijdperk is het hebben van een website eigenlijk een pré in de ondernemerswereld. We kunnen niet meer zonder al die online zoekmachines, eerlijk is eerlijk toch?

Wij geven je vijf redenen waarom een professionele website bijdraagt aan de groei van je onderneming.

1. Laadbaarheid: snel, sneller, snelst!

Een professionele website zit technisch ontzettend sterk in elkaar, deze werkt een stuk beter en sneller dan een zelfgemaakte website. De ontwikkelaars van een professionele website hebben net wat meer technische kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat je website een snellere laadbaarheid heeft. Voor je klanten is er niets vervelender dan dat je website traag is en zij lang moeten wachten. Het gevolg hiervan is dat zij er voor kiezen om vervolgens de website maar te sluiten, dat is niet wat je graag ziet toch? Een professionele website heeft een snelle laadbaarheid en is makkelijk te gebruiken voor de bezoeker. Perfect dus om je product of dienst online op de markt te brengen!

2. Een professionele uitstraling

Niet alleen de technische onderdelen, maar ook de visuele onderdelen zitten in een professionele website sterk in elkaar. Wanneer je een professionele website laat maken wordt de hele website in een dezelfde stijl en thema vormgegeven. Deze vormgeving is geheel gebaseerd op de uitstraling van je onderneming. Het oog wil ook wat natuurlijk! Voordat de hele website in hetzelfde thema is vormgegeven geeft het rust en straalt het professionaliteit uit. Tegenwoordig is de consument erg visueel ingesteld, dus een ‘’mooie’’ website is niet meer weg te denken uit ons (zakelijke) leven. In feite is een website je online visitekaartje. Bij het laten maken van een professionele website wordt er ook gekeken naar de manieren waarop je website gebruikt kan worden. Dit is tegenwoordig namelijk niet meer alleen op de laptop of computer. De smartphone is één van de belangrijkste middelen geworden om producten of diensten te zoeken. Je website moet dus ook op een smartphone goed werken én er strak uitzien. Bij een professionele website wordt hier uitvoerend naar gekeken. Er wordt gezorgd dat de consument je website op ieder apparaat elk moment van de dag kan gebruiken, dus zelfs op het station en tijdens het winkelen! Wanneer je website er rommelig en onoverzichtelijk uit ziet is er een grote kans dat mensen snel zullen afhaken. Door een strakke vormgeving kun je dit voorkomen!

pipaplantje.nl
pipaplantje.nl

3. Ontwikkel je merk identiteit.

Door een professionele website kun je je merkidentiteit sterk ontwikkelen. Door een herkenbaar logo en een eigen huisstijl met bepaalde kleuren en lettertypes bouw je een unieke en persoonlijke merkidentiteit op. Je professionele website is een uiting van je identiteit als onderneming. Waar consumenten meteen bij het bezoeken van je website een bepaald gevoel krijgen en je echt leren kennen.

4. Professionele website = vindbaarheid

Wanneer je er voor kiest om je product of dienst online op de markt te brengen is het natuurlijk wel fijn dat je gevonden wordt in de grote zoekmachine op internet. Een professionele website helpt je daar zeker weten bij. Op elke pagina en link wordt een SEO tool toegepast. Hierdoor worden er bepaalde zoekwoorden uitgelicht, die ervoor zorgen dat consumenten je website makkelijker kunnen vinden. Door SEO-proof teksten te gebruiken kun je nog meer zoekwoorden verwerken in je website, waardoor je vindbaarheid ook weer zal vergroten. Daarnaast ben je meer zichtbaar doordat je je naamsbekendheid kunt vergroten, en bijvoorbeeld ook content van je website kunt delen op je sociale media kanalen.

 

5. Leer je klanten kennen

Misschien wel één van de meest waardevolle redenen: je kunt je klanten een stuk beter leren kennen. Wie bezoekt je website? Wat zijn dit voor klanten? In welke leeftijdsgroep zitten zij en via welke weg hebben zij je website gevonden? Met een professionele website kun je al deze gegevens meten, waar je vervolgens weer goed op kunt spelen in het vervolg van je marketing en communicatie. Het is fijn om je klanten op deze manier beter te leren kennen. Hierna kun je misschien wel bepaalde klantengroepen uitsluiten, of je leert juist nieuwe klanten kennen. Van deze groep klanten had je misschien totaal niet verwacht dat zij interesse zouden hebben in je product of dienst, nog leuker dus!

Al met al is het hebben van een website in het tijdperk waarin we nu leven niet meer te missen. Een professionele website helpt je dankzij de sterke technische en visuele onderdelen nóg meer om je onderneming zowel online als offline te laten groeien. Mocht je er zelf niet uitkomen en ben je op zoek naar een website topper? Studio Marly helpt je graag verder!

Blogs

Nog een blog lezen van Studio Marly? We hebben ook nog blogs geschreven met tips en we helpen je graag bij het wegwijs worden van de laatste trends! Benieuwd? Bekijk dan ons overzicht.

Laten we samen
magie creëren ✨