Blogs

Sanne-Marly als expert jurylid bij Skills Heroes

hoe heb ik deze dag ervaren?

Studio Marly - Jurylid Skills Heroes Sanne-Marly

Dag van de wedstrijden

Op 24 januari 2020 was het dan zo ver: ik mocht deelnemen als expert jurylid van de Skills Heroes kwalificatiewedstrijd. Deze kwalificatieronde vond plaats op mijn oude mbo-school, het Rijn IJssel in Arnhem. Ontzettend leuk en een eer dat ik hiervoor ben uitgenodigd! Graag neem ik je mee naar deze dag en vertel ik wat de Skills Heroes wedstrijd inhoudt.

Wat zijn Skills Heroes?

Skills Heroes zijn wedstrijden voor mbo-studenten. Vak-wedstrijden, wel te verstaan. Op diverse mbo-scholen worden voorrondes gehouden waaraan jij als MBO-student kunt deelnemen. Bij de voorronde wordt gekeken welke studenten de beste schoolresultaten hebben behaald. Vak-skills en soft-skills zijn hierbij ontzettend belangrijk. De winnaar(s) van de voorronde op school mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden. Dit jaar was dit onder andere in Arnhem, mijn oude school. En ik ben gevraagd om deel te nemen als expert jurylid. Wat een eer!

De kwalificatiewedstrijd op het Rijn IJssel te Arnhem

Op 24 januari 2020 was het zover: de kwalificatiewedstrijden waaraan de winnaars van de voorronde mochten strijden voor een finaleplaats. En ik was erbij! Tijdens de kwalificatiewedstrijd strijdt iedere MBO-leerling in zijn of haar vakgebied tegen andere MBO-studenten in hetzelfde vakgebied. De wedstrijden zijn er door heel het land, maar dit jaar ook in Arnhem, de school waar ik zelf les heb gehad. Helaas deed mijn school in mijn tijd nog niet mee aan Skills Heroes, maar het was onwijs leuk om er alsnog deel uit van te kunnen maken. En hoe gaaf is het dat ik mocht jureren?

Studio Marly - Jurylid Skills Heroes
Studio Marly - Jurylid Skills Heroes

Van kwalificatieronde naar de grote finale in Leeuwarden

De kwalificatiewedstrijd zelf was erg spannend. Samen met twee anderen zat ik in de jury van de kwalificatiewedstrijd die plaatsvond in Arnhem. Er vonden twee rondes plaats met ieder 7 mediavormgeving studenten. Zij moesten het tegen elkaar opnemen door middel van een ontwerpopdracht. De opdracht luidde: ontwerp in een tijdsbestek van drie uur een logo, homepage en stijlgids voor een bedrijf en presenteer dit aan de jury. Wat werd er geploeterd door de studenten van de mediavormgeving opleiding! Van de 14 studenten zijn er 8 doorgegaan naar de Skills Heroes finale. Daar is uiteindelijk bepaald wie zich een ware kampioen mag noemen in zijn of haar eigen vakgebied.

Een prachtige ervaring als jurylid van Skills Heroes

Ik heb enorm genoten en prachtige eindresultaten gezien. Voor sommigen was er zeker nog wat te leren, maar wat zaten er (nu al) vakmensen tussen! Het was spannend, uitdagend en voor een aantal studenten erg moeilijk. Maar het was vooral erg leuk voor mij om te zien waar iedereen toe in staat is. Ik heb het perfecte vak gekozen en mijn hart gaat er sneller van kloppen als ik zie dat er media vormgevers zijn die ontzettend veel potentie hebben. Ik heb ontzettend genoten van de dag en ik zou het zo nog een keer doen. Ontzettend bedankt mede-juryleden, kandidaten en vooral Bea van den Brink voor de eervolle uitnodiging!

Blogs

Nog een blog lezen van Studio Marly? We hebben ook nog blogs geschreven met tips en we helpen je graag bij het wegwijs worden van de laatste trends! Benieuwd? Bekijk dan ons overzicht.

Laten we samen
magie creëren ✨