Blogs

In dit blog geven we je een kijkje in ons kantoorpand waar we inmiddels al weer een jaar inzitten. Ook delen we leuke tips en tricks om je kantoor comfortabel en gezellig te maken. 

Er komt een moment dat thuiswerken geen optie meer is. Je bent toe aan een kantoorruimte -omdat je misschien wel, net als ik- té afgeleid bent door je huisdieren en het huishouden. Een fijne plek buitenshuis klinkt dus erg aantrekkelijk! Inmiddels zitten we alweer een jaar in een prachtig kantoorpand! Ik vertel graag meer over het pand, de inrichting en geef graag tips met welke dingen je zoal rekening moet houden.

 

De grootte van het kantoorpand

Werk je alleen? Of met meerdere werknemers? Heb je alleen je computer nodig, of misschien ook opslag voor je webshop? De grootte van het kantoor is dus erg belangrijk. Wat fijn is, is dat het kantoor ook toekomstbestendig is. Wil je mogelijk nog uitbreiden in de toekomst, dan is het wel zo handig dat je ruimte hebt voor een extra werkplek. Of juist de plek hebt om meerdere producten op te slaan. Zo hoef je niet snel weer op zoek te gaan naar een nieuw pand en bespaar je dus kosten!

Representatief & locatie

Je hebt inmiddels een aantal panden op het oog, maar naast dat je voldoende ruimte hebt, is het ook belangrijk dat de locatie én het pand aansluiten bij jouw wensen. Het kan zo zijn dat je meer betaalt voor een kantoorruimte in het centrum of in een kantoren-verzamelpand. Deze kantoren zijn dan wel weer moderner en beter onderhouden dan goedkopere kantoorpanden naast bijvoorbeeld een studentenhuis of een fabrieksterrein. De vragen zijn dus: hoe wil jij jouw klanten/gasten ontvangen en wat vind jij belangrijk? Daarnaast is het ook goed om te bekijken hoe de entree, de hallen, toiletten en keuken erbij staan. Zijn deze schoon, staat het onkruid niet meters hoog en ruikt het pand schoon? Dan zit je wel goed.

Studio Marly, Kantoorruimte inrichten

Inrichten van een kantoorruimte

Je zult wel merken; ons kantoor is wellicht wat persoonlijker dan het gemiddelde kantoor. Dit ligt natuurlijk ook erg aan je branche. Persoonlijk word ik niet heel vrolijk van een saai, muf kantoor. Waar ik wel vrolijk van word? Warme (neppe) schapenvachtjes, rotan, droogbloemen, kaarsjes, kleden, planten & nog meer gezelligheid. Een soort huiskamer, zeg maar! Vooral als je grafisch ontwerper bent, is het belangrijk dat je inspiratie krijgt van een ruimte. En laten we eerlijk zijn: van een steriele, kale ruimte krijgen we dit nu eenmaal niet 😉.

Brandingkleuren

Bij het inrichten wordt er ook gedacht aan de kleuren en sfeer van Studio Marly. Zo komen in ons favorietenlijstje zachte, rustige en natuurlijke nude-tinten voor. De natuurlijke IKEA Ivar kast, de kleur “Softblush” op de muren en beige stoelen. Dit wordt gecombineerd met roze en Delfsblauw. Alles sluit feilloos aan op onze huisstijl! Naar onze mening komt ook het “warme” en persoonlijke gevoel naar voren. Onze branding loopt duidelijk door in ons interieur.

Naast de brandingkleuren, hebben we ook “eigen” werk verwerkt. In de lijstjes vind je bijvoorbeeld een silhouette-tekening terug waarop Sanne-Marly, Imme & Britte te zien zijn en een eigen tekening van het kantoorpand. Hoe leuk is dat?!

Groen, groen & nog eens groen!

Planten + Sanne-Marly… dat gaat niet altijd even goed (droogbloemen, die gaan daarentegen he-le-maal super 😉). Maar ik word er wel heel erg vrolijk van! Om het kantoor wat groener te maken hebben wij van Pipaplantje onze eerste plantjes cadeau gekregen. Hoe lief! Voor Pipaplantje hebben wij begin dit jaar de branding en webshop mogen vormgeven. Van haar hebben we een Begonia Macarena mogen ontvangen én, Pipaplantjes specialiteit, een Hoya Krimson Queen! Hierbij hebben we ook nog eens een superleuke hanger van touw gekregen.

Naast de plantjes die in het kantoor geplaatst worden, komt er ook een groot ecosysteem te staan. Wisten jullie al dat mijn vader en ik deze zelf maken? Een ecosysteem ziet er niet alleen erg leuk uit, maar is ook nog eens super onderhoudsvriendelijk. Nadat de ecosystemen bij ons weggaan hoeven ze nóóit meer water te krijgen! Niemand (ook jij niet!), zal een ecosysteem dood kunnen laten gaan. Voor op kantoor hebben we een 25 liter fles gemaakt en deze, mooie wereld in een fles, staat nu te schitteren op de kast.

Studio Marly, Kantoorruimte inrichten

Een paar van onze favorieten:

Goede koffie mag niet ontbreken!

Oh, ja! Het zwarte goud. Sanne-Marly zou Sanne-Marly niet zijn wanneer er geen goede koffie op het kantoor aanwezig zou zijn. Een tijdje geleden heb ik een berekening gemaakt hoeveel koffie ik nu werkelijk drink. Nou, ik kan je vertellen dat ik mij rot geschrokken ben! Hierna is er heel snel een bonenmachine in huis (nu kantoor) gehaald. Wat ik vrij lastig vond, was het aanschaffen van een goed apparaat. Gezien de hoeveelheid koffie die ik alleen al dagelijks drink (lees: gemiddeld 8 koppen), is het dus belangrijk dat het apparaat ook even mee kan. Ik heb mij laten adviseren (en uiteraard zelf nog grondig onderzoek gedaan) en ben uitgekomen op een Nivona Cafe Romatica 670. En wat is dit een ontzettend fijn apparaat! Het vergt wel wat meer onderhoud en handelingen in vergelijking met een Nespresso apparaat, maar je krijgt er wel hele goede koffie voor terug. Nog een voordeel: het apparaat maakt ook nog eens heerlijke cappuccino’s en espresso’s! Voor ieder is er dus wat wils.

Momenteel drinken we Peeze & La Place, maar stiekem ben ik nog steeds de allergrootste fan van de cups van Koffiejongens. Aan de mailtjes te merken, missen ze mij net zo hard als ik hen. Hey, jongens. Wanneer komen jullie nu ein-de-lijk met bonen?!

P.s. Als je iets goedkopere koffie wil drinken… de HEMA-bonen zijn heerlijk! Je betaalt momenteel €8,50 voor een kilo. Ze komen daarnaast ook nog eens erg goed uit de test.

 

Studio Marly, Goede koffie op kantoor

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust vrijblijvend contact op met Sanne-Marly via de mail of telefoon om even te kletsen en/of ideeën met elkaar uit te wisselen.

Laten we samen
magie creëren ✨