Wat verstaan we onder branding?

Waarom is het onmisbaar en wat is een branding precies?

Studio Marly, Wat verstaan we onder branding?

Jezelf onderscheiden
door middel van branding

Steeds meer ondernemers beseffen dat een krachtige merkidentiteit in woord en beeld van noodzakelijk belang is. Merken bestaan al heel wat jaren en door deze jaren heen heeft het merk een reusachtige vlucht genomen. Producten en diensten beginnen steeds meer op elkaar te lijken. Maar één doel van branding is in principe hetzelfde gebleven: onderscheiden!

Branding is zo veel
meer dan alleen een logo
en een website

Binnen marketing vormt branding een van de meest belangrijke instrumenten. Met branding bedoelen we het bouwen, laden en onderhouden van een merk. Brand design is hierbij van belang, om het merk in zowel woord als beeld te ontwikkelen. Het merk wordt dan als het ware gevormd, en vormgegeven. Een goed brand design biedt merken inhoud, relevantie en onderscheid.

Onder branding verstaan we niet enkel een logo, website, foto’s of reclame. Deze elementen maken wel deel uit van branding, maar branding is zóveel meer dan dit alleen! Branding is een totaalpakket van een merk: de merknaam, de huisstijl, het logo, de sfeer, de fotografie, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met branding vertel je het verhaal wat je over wilt brengen naar een ander. Een goede branding draagt bij aan naamsbekendheid en zorgt ervoor dat jouw merk een herkenbare identiteit heeft. Kortgezegd verstaan we onder branding alles wat direct en indirect met jouw merk te maken heeft.

Studio Marly, Branding is meer dan alleen een logo en website

Voor het realiseren van goede branding ben je bij Studio Marly aan het juiste adres. Wij van Studio Marly staan voor het opvallen, groeien en het creëren van sterke merken. Wat ons uniek maakt, is dat wij graag met je meedenken en bereid zijn net dat stapje extra te nemen, om ervoor te zorgen dat jij gelukkig bent met het ontwerp. Jouw wensen staan centraal en deze zijn altijd het fundament van het eindresultaat!

Wil je meer informatie over een goede branding? Wij staan altijd en overal klaar om jou te helpen!

Blogs

Nog een blog lezen van Studio Marly? We hebben ook nog blogs geschreven met tips en we helpen je graag bij het wegwijs worden van de laatste trends! Benieuwd? Bekijk dan ons overzicht.

Laten we samen
magie creëren ✨