Cook & Fresh
design, teksten, interview & fotografie

Puur, uniek
& rustiek

Lekker eten: daar hoefde ik nooit de deur voor uit. Ik had immers altijd wel iemand die heerlijk kon koken in mijn omgeving. Zo is er gelukkig altijd wel een keuken die lekker ruikt wanneer ik binnenkom, waar mijn stiefvader, mijn broertje of mijn vader net staan te kokkerellen. Dat wilde ik ook altijd! Gelukkig zat passie voor kokkerellen er bij ons gezin er al vroeg in. Iedere keer keek ik er weer naar uit wanneer ik mijn spullen pakte om weer een weekend bij mijn vader te slapen. Dat we dan samen gingen koken, was iets waar ik mij altijd op verheugde. Vooral als het dan ook nét iets lekkers was natuurlijk. Mijn vader kon altijd al goed koken, vond ik. “Papa kookt lekker, mama kan niet koken.” Laat het haar maar niet horen, zei hij dan. Hij maakte de allerlekkerste spaghetti die je je maar wensen kon. Nu, jaren later snap ik ook waarom wij hem zo lekker vonden. Hij gooide er altijd (iets te veel) zoetstof in, dat vinden kinderen natuurlijk noooooit erg.
Later toen mijn stiefvader in beeld kwam, kregen we een échte chef-kok in de familie! Een chef-kok die van de traditionele keuken houdt, wat betekent: véél en lekker eten! Een echte Bourgondiër, zo kun je hem wel noemen. En nu, sinds een aantal jaren, hebben we nog een topper in de familie. Mijn broertje, een jonge, getalenteerde (en dat zeg ik niet alleen omdat het mijn “kleine” broertje is) kok die gewoon al bij sterrenrestaurants stage mag lopen én werken!

Het koken laat ik dan ook maar aan hun over, hoe leuk ik het zelf ook vind. Thuis kook ik natuurlijk ook wel: ik snijd er hevig op los met mijn botte IKEA-messen, want die zijn veilig. Zoals oma dan mooi zegt: ”Geef Sanne maar niet de scherpe messen, anders verliest ze nog een vinger. Of twee.”

Ik ben een familiemens, dat kun je wel stellen. Ik houd van lekker eten, het samen kunnen genieten van lekker eten en elkaars gezelschap. Dat is voor mij het mooiste wat er is en iets om altijd naar uit te kijken. Dit staat dan ook centraal in het magazine Cook & Fresh.

Vormgeving Sanne-Marly, Studio Marly
Kok/Chef Sem Daniëll

Nu zelf aan de slag!

Je kan gemakkelijk contact opnemen met Studio Marly om een vraag te stellen óf om direct een afspraak in te plannen.

Laten we samen
magie creëren ✨