Rikketik
branding, social media
& label ontwerp

Rikketik

Een enorm toffe opdracht en voor ons buiten onze comfortzone. Deze uitdaging gingen we niet uit de weg! Voor Rikketik hebben wij een compleet nieuwe branding mogen neerzetten en bieretiketten ontworpen. We hebben gekozen voor een opvallende, kleurrijke en frisse look. Aan de hand van de nieuwe branding hebben wij ook het social media grid en stories ontworpen.

Etiketten

Etiketten die er écht uitspringen. De illustraties die op het etiket staan hebben wij, net als alle andere illustraties, zelf ontworpen. Deze illustraties zijn dan ook persoonlijk op maat geïllustreerd voor Rikketik. Momenteel bestaat de set nog uit één, maar mogelijk in de toekomst volgen er meerdere variaties op dit etiket.

 

Studio Marly, Rikketik, Etiket, beerlabel
Studio Marly, Rikketik, Highlights

Illustraties

We hebben een ruime voorraad aan illustraties voor Rikketik gemaakt. Op het label staan al veel verschillende illustraties zoals de tijgers, blaadjes, citroenen en de klokken. De tijgers refereren naar het soort biertje: IPA (Indian Pale Ale). We gingen, bij dit etiket, voor de Indiase stijl. Tijgers en Indiase pilaren. Hiernaast is er ook een klok en een hart te vinden tussen de illustraties. Deze staan voor de naam en de slogan. Naast die illustraties hebben wij ook andere illustraties gemaakt, namelijk degene voor de instagram highlights. Deze zijn hierboven te zien.

Studio Marly, Rikketik, Bierdoppen
Studio Marly, Rikketik, Instagram
Studio Marly, Rikketik, Rikketikglas
Studio Marly, Rikketik, Instagram, Brandbook

Social Media

Wij hebben ook de social media van Rikketik mogen ontwerpen. We hebben de nieuwe branding toegepast op het ontwerp van de stories en posts.

De templates die wij hebben gemaakt, daar kan Rick zelf mee verder. We hebben zo’n 40+ opties ontworpen zodat Rick eindeloos kan blijven variëren.

Er zijn verschillende functies die je kan toepassen in de stories. Zo kun je bijvoorbeeld een quiz toevoegen, een vraag stellen aan je volgers, een poll maken en nog meer. Wij hebben de stories zo ontworpen dat ze deze functies kunnen gebruiken en tegelijkertijd ook de Rikketik stijl behouden.

In het brandbook, dat je hier links ziet, staat de hele branding die wij voor Rikketik hebben gemaakt. Ben jij ook toe aan een nieuwe branding? Of een nieuwe website? Laten we dan contact opnemen!

Nu zelf aan de slag!

Je kan gemakkelijk contact opnemen met Studio Marly om een vraag te stellen óf om direct een afspraak in te plannen.

Laten we samen
magie creëren ✨